Studium fenolických látek hroznů révy vinné – Ing. Michal Kumšta
Ing. Michal Kumšta
Doctoral thesis
Studium fenolických látek hroznů révy vinné
Study of the Phenolic Compouns in Grape
Abstract:
Jádrem předkládané práce je šest publikací věnujících se fenolickým látkám ve víně a hroznech.V literárním přehledu jsou popsány hlavní skupiny fenolických látek vyskytujících se v hroznech a ve víně z nich vyrobených. Jsou popsány hydroxybenzoové a hydrxyskořicové kyseliny, stilbeny, flavan-3-oly, flavonoly a anthokyany. Uvedena je též jejich syntéza v bobulích révy vinné. Dále jsou popsány reakce …moreAbstract:
At the center of the presented work is six publications devoted to phenolic substances in wine and grapes. In the literary review are written main groups of phenolic substances found in grapes and wines made from them. In the topic are hydroxybenzoic and hydroxyscinnamic acids, stilbenes, flavan-3-ols, flavonols and anthocyanins. There is also mentioned theirs synthesis in grape berries. Reactions …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureDoctoral programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture