Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin – Anna Svojanovská
Anna Svojanovská
Bachelor's thesis
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Comparison and use of sensory analysis and instrumental methods for food evaluation
Abstract:
Bakalářská práce „Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin“ má charakter literární rešerše a zabývá se využitím a porovnáním metod senzorické analýzy a instrumentálních metod při hodnocení vybraných komodit potravin. Senzorická analýza je soubor metod hodnotící reakce lidských smyslů na různé podněty. Senzorickou analýzu provádějí senzoričtí hodnotitelé …moreAbstract:
The bachelor thesis "Comparison and use of sensory analysis methods and instrumental methods for food evaluation" is a literature search and deals with the use and comparison of sensory analysis methods and instrumental methods in the evaluation of selected food commodities. Sensory analysis is a set of methods for evaluating the response of the human senses to various stimuli. Sensory analysis is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Reader: Viera Šottníková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SVOJANOVSKÁ, Anna. \textit{Porovnání a~využití metod senzorické analýzy a~instrumentálních metod pro hodnocení potravin}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Available from: https://theses.cz/id/2668ov/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Identifikace barviv instrumentální analýzou
Kristína Éderová -
Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy
Zuzana Melicharová -
Instrumental variables estimation in cross-sectional analysis
Michael Borský -
Instrumentální činnosti žáků a učitelů v hodinách hudební výchovy na 1. stupni základní školy v teorii a praxi
Karolina Hádková -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková