Vliv přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků – Bc. Klára Mikulíková, DiS.
Bc. Klára Mikulíková, DiS.
Diplomová práce
Vliv přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
The effect of addition of the flour from insects on the dough properties and quality of bakery products
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků a to zejména mouky z cvrčka domácího (Acheta domesticus), která byla využita v praktické části.Teoretická část se zaměřuje na obecné informace o jedlém hmyzu, jeho jednotlivých druzích a nutriční hodnotě, bohaté na bílkoviny, tuky, sacharidy a mikronutrienty, kvůli které je jedlý hmyz nazýván potravinou …víceAbstract:
This work deals with the addition of flour from insects to dough properties and quality bakery products, especially flour from house cricket (Acheta domesticus), which was used in the practical part.The theoretical part focuses on general information about edible insects, its individual species and nutritional value, rich in proteins, carbohydrates and micronutrients, which makes edible insects called …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MIKULÍKOVÁ, Klára. \textit{Vliv přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/266akb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Effect of particle size of wheat on the rheological and filtration properties of the drilling fluid
Dlovan YASEEN ABBAS -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
Assessment of some quality parameters of organic and conventional wheat flour
Barbora Fantová -
The effects of storage conditions on the quality of wheat flour during post-milling maturation
Johanka Barsová -
Study of application temperature and joint thickness impact on fast fixing effect of one component PUR adhesives
Sudeep Sangamesh Babu -
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Žaneta Ferusová
Název
Vložil
Vloženo
Práva