Detekce proteinů ze středověké archeologické keramiky – Kateřina HEJNOVÁ
Kateřina HEJNOVÁ
Bakalářská práce
Detekce proteinů ze středověké archeologické keramiky
Detection of proteins from medieval archaeological ceramics
Anotace:
Práce poskytuje důkazy o skladbě potravin na městských parcelách v několika lokalitách a v jednom případě se zabývá i zbytky potravin z hradu. Proti starším výsledkům, které byly dosažené stejnými metodami v Praze, se zdá, že v Brně a jiných nyní testovaných parcelách bylo větší zastoupení masa a méně mléka a obilnin. Nabízí se hypotéza, že byly zachyceny fragmenty keramiky od movitějších vrstev městského …víceAbstract:
The work provides evidence of the composition of food on urban plots in several localities and in one case deals with the remains of food from the castle. In contrast to the older results, which were achieved by the same methods in Prague, it seems that in Brno and other currently tested plots there was a higher proportion of meat and less milk and cereals. It is hypothesized that fragments of pottery …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jaroslav Pavelka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HEJNOVÁ, Kateřina. Detekce proteinů ze středověké archeologické keramiky. Plzeň, 2020. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Přírodovědná studia / Biologie se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Detekce mléčných a dalších proteinů na archeologické keramice.
Marek HONS -
Detekce potravin na archeologické keramice
Monika ČIPEROVÁ -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Vliv mastných kyselin v krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku.
Lucie Humeni -
Úloha zařazení mastných kyselin v krmné dávce u prasat
Jaroslav Matějka -
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Pavla Holečková -
Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Kateřina Pašková -
Vývoj a optimalizace ELISA metody pro stanovení obsahu glykovaného hemoglobinu ve vzorcích krve
Radka Obrusníková