Václav Bureš

Bakalářská práce

Teplotní závislost viskozity rostlinných olejů

Temperature dependence of vegetable oils' viscosity
Anotace:
Velká část této bakalářské práce je zaměřena na tuky a oleje jako takové, jejich využití a vliv na lidský organismus a zdraví. Poté také na průmyslové získávání oleje, jeho konečnou úpravu před tím, než se plní do obalů a dostane se do obchodních sítí k prodeji konečnému spotřebiteli. Jsou zde tři druhy nejpoužívanějších rostlinných olejů a to řepkový, slunečnicový, olivový a pak i dva druhy méně tradičních …více
Abstract:
A large part of this bachelor thesis is focused on fats and oils, their usage and ef-fect on human health and organism, as well as industrially oil extraction and its final treatment before filling the packages and distribution to the end consumer through business network. There are three kinds of the most used vegetable oils, namely rape-seed, sunflower and olive oil, and then two kinds of less traditional …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma