Stanovení obsahu tuku ve smaženém pokrmu – Bc. Aneta Venclová
Bc. Aneta Venclová
Diplomová práce
Stanovení obsahu tuku ve smaženém pokrmu
Determination of fat content in fried food
Anotace:
Teoretická část této diplomové práce se zabývala smažením ve vysoké vrstvě oleje a jeho procesem, smaženými potravinami, jejich chutí a vlivem na lidské zdraví, absorpcí oleje do potravin, druhy olejů a jejich degradací a chemickými změnami během smažení.Cílem této diplomové práce bylo zjistit obsah tuku v různých typech pokrmů před a po fritování a také zaměřit se na absorpci při použití různých druhů …víceAbstract:
The theoretical part of this diploma thesis deals with frying in a high layer of oil and its process, fried foods, their taste and influence on human health, absorption of oil into food, types of oils and their degradation and chemical changes during frying.The aim of this thesis was to determine the fat content of various types of food before and after frying and also to focus on absorption using …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva