Freezing-Induced Acidity Changes of Buffered Aqueous Solutions – Susrisweta Behera, Ph.D.
Susrisweta Behera, Ph.D.
Disertační práce
Freezing-Induced Acidity Changes of Buffered Aqueous Solutions
Freezing-Induced Acidity Changes of Buffered Aqueous Solutions
Anotace:
Zmrazování a lyofilizace vodných roztoků jsou techniky široce používané při výrobě biologických látek, které umožňují flexibilitu výroby a zvýšenou skladovatelnost materiálu. Kyselost je klíčovým faktorem pro stabilitu sloučenin jak v roztoku, tak v lyofilizovaných produktech. Nesčetněkrát bylo prokázáno, že silné odchylky od optimálního pH způsobují degradaci sloučeniny, např. agregaci proteinů. Farmaceutické …víceAbstract:
Freezing and freeze-drying of aqueous solutions are the techniques vastly used in the production of biologics that enable manufacturing flexibility and increased shelf-life of the material. Acidity is the key factor for the stability of compounds both in solution and in lyophilized products. Strong deviations from the optimum pH have been shown countless times to cause the compound’s degradation, e …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 1. 2024
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/qw52p/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 1. 2024
- Vedoucí: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
- Oponent: RNDr. Dana Nachtigallová, Ph.D., Dr. Evgenyi Shalaev
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie / Fyzikální chemie
Práce na příbuzné téma
-
Studie změn kyselosti mořské vody vlivem mražení
Radim Štůsek