Susrisweta Behera, Ph.D.

Doctoral thesis

Freezing-Induced Acidity Changes of Buffered Aqueous Solutions

Freezing-Induced Acidity Changes of Buffered Aqueous Solutions
Anotácia:
Zmrazování a lyofilizace vodných roztoků jsou techniky široce používané při výrobě biologických látek, které umožňují flexibilitu výroby a zvýšenou skladovatelnost materiálu. Kyselost je klíčovým faktorem pro stabilitu sloučenin jak v roztoku, tak v lyofilizovaných produktech. Nesčetněkrát bylo prokázáno, že silné odchylky od optimálního pH způsobují degradaci sloučeniny, např. agregaci proteinů. Farmaceutické …viac
Abstract:
Freezing and freeze-drying of aqueous solutions are the techniques vastly used in the production of biologics that enable manufacturing flexibility and increased shelf-life of the material. Acidity is the key factor for the stability of compounds both in solution and in lyophilized products. Strong deviations from the optimum pH have been shown countless times to cause the compound’s degradation, e …viac
 
 
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 1. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 1. 2024
  • Vedúci: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
  • Oponent: RNDr. Dana Nachtigallová, Ph.D., Dr. Evgenyi Shalaev

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masaryk University

Faculty of Science

Doctoral programme / odbor:
Chemistry / Physical Chemistry

Práce na příbuzné téma