Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio) – Bc. Michal KUBÍK
Bc. Michal KUBÍK
Master's thesis
Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
Abstract:
Cílem práce bylo otestovat vliv vykrvení na kvalitativní parametry u kapra obecného. Pro posouzení vlivu vykrvení na barvu filet bylo použito spektrofotometrické měření. Senzorické hodnocení probíhalo dle standardů ISO 8529 za pomoci vyškolených pracovníků FROV JU. Hodnocení probíhalo na syrových a vařených vzorcích. K hodnocení mikrobiologického kažení byla použita horizontální metoda stanovení celkového …moreAbstract:
The aim of this study was to test the influence of bleeding on the flesh quality of common carp. For the assessment of the influence of bleeding on the colour, spectrophotometrical measuring was used. The sensory quality was evaluated to an ISO 8529 standard by a trained staff member of the Institute of Aquaculture and Protection of Water. Both raw and cooked samples were evaluated. Microbiological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Mráz, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUBÍK, Michal. \textit{Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio)}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Fisheries and Protection of Waters. 2017. Available from: https://theses.cz/id/28m8n9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KUBÍK, Michal. Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio). Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Fisheries and Protection of WatersMaster programme / field:
Agricultural Specialization / Rybářství a ochrana vod
Theses on a related topic
-
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Marie Nevrklová -
Určení živočišného původu a typu zpracování rybího masa
Filip Souček -
Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku
Kristýna Klimšová -
Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb
Daniel Pasz -
Ryba v českém školním stravování
Karolína Brožová -
Česká ryba v kuchyni
Kateřina Veselá -
Ryba v české gastronomii
Veronika Hradilíková -
Vliv elektronické evidence tržeb na obor gastronomie v Česku a na Slovensku
Jan Ryba
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights