Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas – Bc. Anna BRABCOVÁ
Bc. Anna BRABCOVÁ
Master's thesis
Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas
Production of potato protein hydrolysates using selected proteases applicable for food industry
Abstract:
Pomocí čtyř vybraných potravinářských proteáz byly vytvořeny částečné hydrolyzáty dvou typů bramborových proteinových koncentrátů (PC). Komerčně produkovaný proteinový koncentrát společnosti Lyckeby a laboratorně vyrobený proteinový koncentrát odrůdy Ornella byly podrobeny enzymatické hydrolýze enzymy Fromase 220TL, Fromase 220XLG, Maxiren XDS (komerčně dostupné formy chymosinu) a neutrální proteasa …moreAbstract:
Partial hydrolysates of two types potato protein concentrates were produced by four selected food proteases. Commercialy produced (company Lyckeby) protein concentrate and laboratory prepared concentrate from tubers of Ornella cultivar were subjected of enzymatic hydrolysis by Fromase 220TL, Fromase 220XLG, Maxiren XDS (commercialy available forms of chymosin) and Neutral protases from bacterial Bacillus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2016
Accessible from:: 22. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BRABCOVÁ, Anna. \textit{Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2016. Available from: https://theses.cz/id/28zwmr/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BRABCOVÁ, Anna. Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Biotechnology
Theses on a related topic
-
Enzymová hydrolýza bramborových proteinů a možnosti frakcionace získaných peptidových fragmentů
Klára MIKOVÁ -
Abiotická hydrolýza směsí kyseliny polymléčné (PLA) a kompatabilizátoru EGMA
Marek Mikeska -
Abiotická hydrolýza a biodegradace vybraných polyesterů v anaerobním vodném prostředí
Jiří Černohous -
Řízená hydrolýza polyamidových (PA66) nanovláken pro imobilizaci enzymů
Tomáš Vaněk -
Enzymová hydrolýza bramborových proteinů a možnosti frakcionace získaných peptidových fragmentů
Klára MIKOVÁ -
Enzymatická hydrolýza odpadů po zpracování kávy
Markéta Kovářová -
Enzýmová hydrolýza gluténu pre aplikačné účely v bezlepkovej diéte
Dominika Svobodová -
Enzymatická hydrolýza galaktomannanů
Jan Zavadil
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights