Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas – Bc. Anna BRABCOVÁ
Bc. Anna BRABCOVÁ
Diplomová práce
Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas
Production of potato protein hydrolysates using selected proteases applicable for food industry
Anotace:
Pomocí čtyř vybraných potravinářských proteáz byly vytvořeny částečné hydrolyzáty dvou typů bramborových proteinových koncentrátů (PC). Komerčně produkovaný proteinový koncentrát společnosti Lyckeby a laboratorně vyrobený proteinový koncentrát odrůdy Ornella byly podrobeny enzymatické hydrolýze enzymy Fromase 220TL, Fromase 220XLG, Maxiren XDS (komerčně dostupné formy chymosinu) a neutrální proteasa …víceAbstract:
Partial hydrolysates of two types potato protein concentrates were produced by four selected food proteases. Commercialy produced (company Lyckeby) protein concentrate and laboratory prepared concentrate from tubers of Ornella cultivar were subjected of enzymatic hydrolysis by Fromase 220TL, Fromase 220XLG, Maxiren XDS (commercialy available forms of chymosin) and Neutral protases from bacterial Bacillus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BRABCOVÁ, Anna. \textit{Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/28zwmr/.
Jak správně citovat práci
BRABCOVÁ, Anna. Produkce hydrolyzátů bramborových bílkovin pomocí vybraných potravinářských proteas. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Enzymová hydrolýza bramborových proteinů a možnosti frakcionace získaných peptidových fragmentů
Klára MIKOVÁ -
Abiotická hydrolýza směsí kyseliny polymléčné (PLA) a kompatabilizátoru EGMA
Marek Mikeska -
Abiotická hydrolýza a biodegradace vybraných polyesterů v anaerobním vodném prostředí
Jiří Černohous -
Enzymová hydrolýza bramborových proteinů a možnosti frakcionace získaných peptidových fragmentů
Klára MIKOVÁ -
Řízená hydrolýza polyamidových (PA66) nanovláken pro imobilizaci enzymů
Tomáš Vaněk -
Enzymatická hydrolýza odpadů po zpracování kávy
Markéta Kovářová -
Hydrolýza a následné zpracování drůbežího peří
Radomír Holuša -
Enzymatická hydrolýza galaktomannanů
Jan Zavadil
Název
Vložil
Vloženo
Práva