Bc. Šárka ZAVADILOVÁ
Bachelor's thesis
Antimikrobiální účinky lysozymu
The antimicrobial effect of lysozym
Abstract:
Bakalářská práce bude zpracována formou literární rešerše. Popište enzym lysozym. Zaměřte se na jeho chemickou strukturu, přirozený výskyt a antimikrobní vlastnosti. Charakterizujte enzymy, včetně potravinářského hlediska. Uveďte další látky s antimikrobními vlastnostmi, popište inhibiční účinky vybraných látek na potravinářsky významné mikroorganismy. Zaměřte se na strukturu buňky mikroorganismů a …moreAbstract:
This work will be elaborated as a literary search. The enzyme lysozym will be described with focus on its chemical structure, natural occurrence and antimicrobial characteristics. In next parts will be characterized microorganisms which caused food spoilage with emphasis on potential pathogenic bacteria and their sensitivity to lysozym. The preservative effects of another substances will be described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2006
Accessible from:: 31. 5. 2006
Identifier:
2263
Thesis defence
- Date of defence: 21. 6. 2006
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ZAVADILOVÁ, Šárka. Antimikrobiální účinky lysozymu. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Antimikrobiálny efekt semien révy vinnej
Adam Záhora -
Hodnocení rostlinných chinonů pro jejich antimikrobiální synergický efekt v in vitro podmínkách
Johana Rondevaldová -
Antimikrobiální efekt environmentálních nátěrů v závislosti na jejich stárnutí
Jana Samcová -
Zvýšení rychlosti enzymových reakcí konstruováním kondenzátů substrát-enzym
Martin Mátl -
Enzym lipoxygenáza v zrnu obilnin ve vztahu k látkám s antioxidačním potenciálem
Lada Hallmanová -
Dipeptidylaminopeptidasa 1 jako cílový enzym pro inhibiční léčiva
Andrea Vostoupalová -
Peptidy inhibující angiotensin konvertující enzym
Anna Kolková -
Hemoxygenasa - klíčový enzym v propojení signálních drah oxidů uhelnatého a dusnatého
Petra VAŠÍČKOVÁ