Antimikrobiální účinky lysozymu – Bc. Šárka ZAVADILOVÁ
Bc. Šárka ZAVADILOVÁ
Bakalářská práce
Antimikrobiální účinky lysozymu
The antimicrobial effect of lysozym
Anotace:
Bakalářská práce bude zpracována formou literární rešerše. Popište enzym lysozym. Zaměřte se na jeho chemickou strukturu, přirozený výskyt a antimikrobní vlastnosti. Charakterizujte enzymy, včetně potravinářského hlediska. Uveďte další látky s antimikrobními vlastnostmi, popište inhibiční účinky vybraných látek na potravinářsky významné mikroorganismy. Zaměřte se na strukturu buňky mikroorganismů a …víceAbstract:
This work will be elaborated as a literary search. The enzyme lysozym will be described with focus on its chemical structure, natural occurrence and antimicrobial characteristics. In next parts will be characterized microorganisms which caused food spoilage with emphasis on potential pathogenic bacteria and their sensitivity to lysozym. The preservative effects of another substances will be described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2263
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2006
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZAVADILOVÁ, Šárka. Antimikrobiální účinky lysozymu. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiálny efekt semien révy vinnej
Adam Záhora -
Hodnocení rostlinných chinonů pro jejich antimikrobiální synergický efekt v in vitro podmínkách
Johana Rondevaldová -
Antimikrobiální efekt environmentálních nátěrů v závislosti na jejich stárnutí
Jana Samcová -
Zvýšení rychlosti enzymových reakcí konstruováním kondenzátů substrát-enzym
Martin Mátl -
Enzym lipoxygenáza v zrnu obilnin ve vztahu k látkám s antioxidačním potenciálem
Lada Hallmanová -
Dipeptidylaminopeptidasa 1 jako cílový enzym pro inhibiční léčiva
Andrea Vostoupalová -
Peptidy inhibující angiotensin konvertující enzym
Anna Kolková -
Hemoxygenasa - klíčový enzym v propojení signálních drah oxidů uhelnatého a dusnatého
Petra VAŠÍČKOVÁ