Možnosti stanovení celkového obsahu fenolických látek v čokoládách – Jonáš Fibigr
Jonáš Fibigr
Bachelor's thesis
Možnosti stanovení celkového obsahu fenolických látek v čokoládách
Possibilities of Determination of Total Phenolic Content in Chocolates
Anotácia:
Práce se zabývá studiem stanovení polyfenolických látek. Pozornost je věnována především přípravě amperometrických biosenzorů využívajících polyfenoloxidázových enzymů ke stanovení obsahu polyfenolických látek v čokoládě. Práce také obsahuje výčet používaných enzymů sloužících ke konstrukci biosenzorů. Také zaměřuje na obsah fenolických látek v různých fázích výrobního procesu čokolády a hlavně na …viacAbstract:
The thesis is about study of polyphenolic compounds. It mainly focuses on preparation of amperometric bisensors using polyphenoloxidase enzymes for determination of polyphenolic compounds in chocolate. The thesis also contains summary of enzymes used for construction of biosensors. It also considers the phenolic content in different phases of the chocolate production and mainly portraits their bioactivity …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Tomáš Mikysek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Fibigr, Jonáš. Možnosti stanovení celkového obsahu fenolických látek v čokoládách. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Special Chemical and Biological Programmes / Clinical Biology and Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Analýza vlivu vybraných faktorů na hodnocení senzorických vlastností čokolád
Nikola Neuwirthová -
Analýza spotřebitelského chování na trhu čokolády
Tereza Bláhová -
Analýza nákupního rozhodování spotřebitele na trhu čokoládových tabulek na českém a německém trhu
Kateřina Pokorná -
Čokoláda a její vhodné kombinace k nápojům v gastronomii (její nabídka a oblíbenost ve vybraných gastro zařízení)
Anna Venikova -
Analýza nákupního chování zákazníků na trhu čokolád
Kamila Poledníková -
Jazyková analýza ruských chrématonym z tematické oblasti "cukrovinky"
Veronika Frýdlová -
Cílové skupiny a marketingová komunikace, analýza televizní reklamní kampaně na čokoládu Milka.
Veronika Nechybová -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ