Bc. Kristýna Sucháčková

Master's thesis

Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa

Evaluation of technological properties in freezing and thawing of selected parts of beef meat
Abstract:
Diplomová práce se zabývá účinkem ochranných kolagenních povlaků, aplikovaných na hovězím mase před jeho zmrazováním. Následně byl pozorován účinek povlaků na parametry masa po jeho rozmrazení. Mezi tyto parametry patřily zejména hmotnostní ztráty, textura a barva masa. Ze získaných hodnot byl určen nejvhodnější způsob zmrazování a rozmrazování masa a byly vyhodnoceny účinky ochranných kolagenních …more
Abstract:
This master thesis deals with the effect of protective collagen coatings applied to beef before freezing. Subsequently, the effect of the coatings on the parameters of the meat after thawing was observed. These parameters included, in particular, weight loss, texture and color of the meat. From the obtained value, the most suitable method of freezing and thawing meat was determined and the effects …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Robert Gál, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Sucháčková, Kristýna. Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Food Technology / Technologie potravin