Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa – Bc. Kristýna Sucháčková
Bc. Kristýna Sucháčková
Master's thesis
Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa
Evaluation of technological properties in freezing and thawing of selected parts of beef meat
Abstract:
Diplomová práce se zabývá účinkem ochranných kolagenních povlaků, aplikovaných na hovězím mase před jeho zmrazováním. Následně byl pozorován účinek povlaků na parametry masa po jeho rozmrazení. Mezi tyto parametry patřily zejména hmotnostní ztráty, textura a barva masa. Ze získaných hodnot byl určen nejvhodnější způsob zmrazování a rozmrazování masa a byly vyhodnoceny účinky ochranných kolagenních …moreAbstract:
This master thesis deals with the effect of protective collagen coatings applied to beef before freezing. Subsequently, the effect of the coatings on the parameters of the meat after thawing was observed. These parameters included, in particular, weight loss, texture and color of the meat. From the obtained value, the most suitable method of freezing and thawing meat was determined and the effects …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SUCHÁČKOVÁ, Kristýna. \textit{Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/2au9kt/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sucháčková, Kristýna. Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa
Kristýna Sucháčková -
Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa
Kristýna Sucháčková