Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa – Bc. Kristýna Sucháčková
Bc. Kristýna Sucháčková
Diplomová práce
Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa
Evaluation of technological properties in freezing and thawing of selected parts of beef meat
Anotace:
Diplomová práce se zabývá účinkem ochranných kolagenních povlaků, aplikovaných na hovězím mase před jeho zmrazováním. Následně byl pozorován účinek povlaků na parametry masa po jeho rozmrazení. Mezi tyto parametry patřily zejména hmotnostní ztráty, textura a barva masa. Ze získaných hodnot byl určen nejvhodnější způsob zmrazování a rozmrazování masa a byly vyhodnoceny účinky ochranných kolagenních …víceAbstract:
This master thesis deals with the effect of protective collagen coatings applied to beef before freezing. Subsequently, the effect of the coatings on the parameters of the meat after thawing was observed. These parameters included, in particular, weight loss, texture and color of the meat. From the obtained value, the most suitable method of freezing and thawing meat was determined and the effects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SUCHÁČKOVÁ, Kristýna. \textit{Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/2au9kt/.
Jak správně citovat práci
Sucháčková, Kristýna. Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa
Kristýna Sucháčková -
Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa
Kristýna Sucháčková