Kulinárske dedičstvo vybraného regiónu – Bc. Lenka Zagrapanová
Bc. Lenka Zagrapanová
Diplomová práce
Kulinárske dedičstvo vybraného regiónu
Culinary heritage of the selected region
Abstract:
The diploma thesis deals with the topic of culinary heritage of the selected region. The primary objective of the thesis is to identify the traditional dishes of the Kysuce region, along with the cultural, natural and other conditions that contributed to the emergence and formation of traditional dishes. The secondary objective is to identify the attitude of the inhabitants towards traditional dishes …víceAbstract:
Diplomová práca sa zaoberá témou kulinárskeho dedičstva vybraného regiónu. Primárnym cieľom diplomovej práce je identifikácia tradičných pokrmov Kysuckého regiónu, spolu s kultúrnymi, prírodnými a ďalšími podmienkami, ktoré sa podieľali na vzniku a formovaní tradičných pokrmov. Sekundárnym cieľom je identifikácia postoju obyvateľov k tradičným pokrmom. Práca je rozdelená do troch častí – teoretickej …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 11. 2023
Identifikátor:
https://is.ucp.cz/th/kgudf/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 2. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZAGRAPANOVÁ, Lenka. \textit{Kulinárske dedičstvo vybraného regiónu}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/2bl6n7/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Magisterský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Víno a jeho role v české kulinářské kultuře
Kateřina Tollingerová -
Tradičná gastronómia Sápmi v súčasnej sámskej kultúre
Natália Kosmeľová -
Valuation of Beyond Meat
Tibor Kysucký -
Komparatívny a analytický pohľad na ľudové tance, zvyky a tradície obcí juhozápadného Slovenska
Tatiana Šimuneková -
Folklór v myjavskom regióne - jeho história, zvyky a tanečné tradície
Tatiana Jankovýchová -
Charakteristika, tradície a zvyky slovenskej národnej kuchyne
Silvia Slivoníková