Zastoupení jednotlivých bílkovinných frakcí v bovinním mléce – Bc. Sarah Gironi
Bc. Sarah Gironi
Diplomová práce
Zastoupení jednotlivých bílkovinných frakcí v bovinním mléce
Representation of individual protein fractions in bovine milk
Anotace:
V teoretické části této diplomové práce byla vypracována literární rešerše shrnující současné poznatky o složení bílkovin v bovinním (kravském) mléce, dále o polymorfismu mléčných bílkovin a o faktorech, které celkové množství bílkovin i jejich složení ovlivňují.V praktické části byl hodnocen vliv plemenné příslušnosti a vliv fáze laktačního období na celkový obsah bílkovin a na procentuální zastoupení …víceAbstract:
The theoretical part of this diploma thesis includes the literary recherche which summarises the current findings of the constitution of the proteins in bovine (cow's) milk, the polymorphism of milk proteins and the factors, which influence the overall number of proteins and their constitution.The practical part evaluated the influence of breeding, the phase of lactation period on total content of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GIRONI, Sarah. \textit{Zastoupení jednotlivých bílkovinných frakcí v bovinním mléce}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/2c7v72/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek
Jiří Doubrava -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Optimalizece stanovení fytoestrogenů pomocí HPLC-MS
Alena Goišová -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Sledování úbytku laktózy během fermentace mléka s použitím HPLC-RI
Kateřina Chodáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva