Káva bez kofeinu a senzorické hodnocení kávy. – Kateřina ŠPAČKOVÁ
Kateřina ŠPAČKOVÁ
Bachelor's thesis
Káva bez kofeinu a senzorické hodnocení kávy.
Decaf Coffee and Sensory Evaluation
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o senzorickém hodnocení kávy bez kofeinu a kávovin. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části se zabývám historií kávy, dělením kávovníků, výrobou, zpracováním, složením a stručným popisem samotného významu slova senzorické hodnocení. V druhé části se pak věnuju senzorickým hodnocením káv bez kofeinu a kávovin. To nejen u celého praženého zrna, ale i vařené …moreAbstract:
The bachelor thesis is about sensory evaluation of decaffeinated coffee and coffee substituttes. The thesis is divided into two parts. The theoretical part deals with the history of coffee, division of the coffee trees, processing, assembling and short description of the meaning of the sensory evaluation. The second part devotes to sensory evaluation of decaffeinated coffee and coffee substitu-tes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 8. 2012
Accessible from:: 13. 8. 2012
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radmila Matějíčková
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠPAČKOVÁ, Kateřina. Káva bez kofeinu a senzorické hodnocení kávy.. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Senzorické vlastnosti kávy
Jiří Filip -
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Kamila Součková -
Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Iveta Šolcová -
Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Klára Vítková -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
Kávoviny náhražka kávy nebo něco navíc ?
Jana Kubalová