Potraviny nového typu tzv. superpotraviny – Lucie Hellebrandová
Lucie Hellebrandová
Bachelor's thesis
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Novel Foods a.k.a Superfoods
Abstract:
Bakalářská práce vysvětluje pojem „potravina nového typu“ dle legislativního zařazení a marketingový či mediální pojem „superpotravina“. Dále práce specifikuje fyziologické účinky superpotravin – působení antioxidantů, vitaminů, minerálních látek, vlákniny a proteinů na lidský organismus. Práce se zaměřuje na vybrané druhy zelených superpotravin, na jejich složení a doporučené dávkování pro dospělého …moreAbstract:
The bachelor thesis explains the term of "novel foods" according to the legislative classification and the marketing or media term "superfood". Furthermore, the work specifies the physiological effects of superfood - the effect of antioxidants, vitamins, minerals, fibre and proteins on the human organism. The work focuses on particular types of green superfoods, their composition and recommended dosages …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.