Potraviny nového typu tzv. superpotraviny – Lucie Hellebrandová
Lucie Hellebrandová
Bakalářská práce
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Novel Foods a.k.a Superfoods
Anotace:
Bakalářská práce vysvětluje pojem „potravina nového typu“ dle legislativního zařazení a marketingový či mediální pojem „superpotravina“. Dále práce specifikuje fyziologické účinky superpotravin – působení antioxidantů, vitaminů, minerálních látek, vlákniny a proteinů na lidský organismus. Práce se zaměřuje na vybrané druhy zelených superpotravin, na jejich složení a doporučené dávkování pro dospělého …víceAbstract:
The bachelor thesis explains the term of "novel foods" according to the legislative classification and the marketing or media term "superfood". Furthermore, the work specifies the physiological effects of superfood - the effect of antioxidants, vitamins, minerals, fibre and proteins on the human organism. The work focuses on particular types of green superfoods, their composition and recommended dosages …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.