Stanovení velikostních frakcí v jarním ječmeni pro sladovnické účely – Bc. Tereza Málková
Bc. Tereza Málková
Master's thesis
Stanovení velikostních frakcí v jarním ječmeni pro sladovnické účely
Determination of size fractions in spring barley for malting purposes
Abstract:
Pro stanovení velikostních frakcí ječmene jarního jsme použili bonitační třídičku BOMill IQ, která využívá technologii Near Infrared Transmittance (NIT). V jednotlivých frakcích se stanovoval obsah dusíkatých látek pomocí NIR analyzátoru a obsah mykotoxinu deoxynivalenolu (DON) pomocí testů ELISA. Testování bylo prováděno na třech odrůdách ječmene jarního určeného pro sladovnické účely (Francis, Bojos …moreAbstract:
To determine the size fractions of spring barley, we used the BOMill IQ bonding class, which uses Near Infrared Transmittance (NIT) technology. The nitrogen content of each fraction was determined using a NIR analyser and the mycotoxin content deoxynivalenol (DON) by ELISA tests. Testing was carried out on three varieties of spring barley intended for malting purposes (Francis, Bojos and Laudis 550 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Radovan Pokorný, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MÁLKOVÁ, Tereza. \textit{Stanovení velikostních frakcí v~jarním ječmeni pro sladovnické účely}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/2d35ha/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Plant Protection / Plant Protection
Theses on a related topic
-
Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product
Alexandra Malachová -
Seed vigor and its significance in enhancing barley production quality
Ivana Jovanović -
The effect of elevated CO2 concentration, light regime and nitrogen nutrition on plant physiology and metabolism and response to subsequent drought and heat stress in barley
Hana Findurová -
Čistírenské kaly jako zdroj přístupného fosforu pro jarní ječmen
Zuzana Jablonická -
Hodnocení agrokomodity ječmen jarní z hlediska využití na trhu
Jakub Spousta