Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa – Bc. Eva Budková
Bc. Eva Budková
Master's thesis
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Effect of composition on the organoleptic characteristics of meat
Abstract:
Maso je velice cenná potravina nejen z nutričního hlediska, ale také pro jeho organoleptické vlastnosti. Stále významnější roli při jeho výběru hraje očekávaný kulinární zážitek spojený s konzumací. Kvůli příznivým organoleptickým vlastnostem a nízkému obsahu intramuskulárního tuku stoupá spotřeba masa zvěřiny. Cílem předkládané diplomové práce bylo na základě literární rešerše vysvětlit vliv kolagenu …moreAbstract:
Meat is very a valuable food not only nutritionally but also for its organoleptic characteristics. The awaited culinary experience linked with its consumption plays an increasing important role in its selection. The consumption of game is on the rise mainly due to its wealthy organoleptic characteristics and low intramuscular fat content. The aim of this thesis is to explain the influence of collagen …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BUDKOVÁ, Eva. \textit{Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/2dfhpg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní
Petr Kolbábek -
Složení a vlastnosti masa antilopy losí
Petr Kolbábek -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights