Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa – Bc. Eva Budková
Bc. Eva Budková
Diplomová práce
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Effect of composition on the organoleptic characteristics of meat
Anotace:
Maso je velice cenná potravina nejen z nutričního hlediska, ale také pro jeho organoleptické vlastnosti. Stále významnější roli při jeho výběru hraje očekávaný kulinární zážitek spojený s konzumací. Kvůli příznivým organoleptickým vlastnostem a nízkému obsahu intramuskulárního tuku stoupá spotřeba masa zvěřiny. Cílem předkládané diplomové práce bylo na základě literární rešerše vysvětlit vliv kolagenu …víceAbstract:
Meat is very a valuable food not only nutritionally but also for its organoleptic characteristics. The awaited culinary experience linked with its consumption plays an increasing important role in its selection. The consumption of game is on the rise mainly due to its wealthy organoleptic characteristics and low intramuscular fat content. The aim of this thesis is to explain the influence of collagen …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní
Petr Kolbábek -
Složení a vlastnosti masa antilopy losí
Petr Kolbábek -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva