Invloed van het kolonialisme op de huidige Nederlandse eetcultuur – Pavlína KOVÁŘOVÁ
Pavlína KOVÁŘOVÁ
Bakalářská práce
Invloed van het kolonialisme op de huidige Nederlandse eetcultuur
Different eating habits in the Netherlands and Belgium
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem kolonialismu na nynější Nizozemskou stravovací kulturu. Je rozdělena do tří kapitol, z nichž má každá teoretickou a praktickou část. Praktické části slouží jako uvedení do problematiky a je v nich nastíněn kulturně historický kontext. V praktických částech jsou uvedeny konkrétní příklady pokrmů a ingrediencí, které měly na Nizozemskou kuchyni největší vliv. Je …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the influence of colonialism on the current Dutch eating culture. It is divided into three chapters, each with a theoretical and practical part. Practical parts serve as an introduction to the issue and outline the cultural and historical context. Practical sections present specific examples of dishes and ingredients that have had the greatest impact on Dutch cuisine …víceKlíčová slova
kolonialisme cultuur Nederlandse keuken frieten kruiden Nederland Chinees-Indisch eten
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Drs. Bas Hamers, M.A.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOVÁŘOVÁ, Pavlína. Invloed van het kolonialisme op de huidige Nederlandse eetcultuur. Olomouc, 2018. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Praktická nizozemská filologie
Práce na příbuzné téma
-
De Belgische en de Nederlandse keuken
Radka Smržová
Název
Vložil
Vloženo
Práva