Použití aromatických rostlin při výrobě vína – Kristýna Madarászová
Kristýna Madarászová
Bachelor's thesis
Použití aromatických rostlin při výrobě vína
The use of Aromatic Plants in Wine Production
Abstract:
Použití léčivých, aromatických a kořeninových rostlin je známé již dávno před naším letopočtem. Tyto rostliny ovlivňují nejen chutě, ale i aromatické vjemy jídel. Možnosti, jak získat významné užitečné látky z těchto rostlin, je celá řada, například macerace, vylouhování, pomocí nálevu, extrahováním a dalších. Cílem práce bylo zjistit, zda vybrané aromatické rostliny ovlivní celkový charakter vín s …moreAbstract:
The use of medicinal, aromatic and spice plants has been known since ancient time. These plants influence not only flavors but also the aromatic perceptions of foods. These are various methods to extract significant beneficial compounds from these plants, such as maceration, infusion, decoction, extraction and others. The aim of this study was to determine whether selected aromatic plants would influence …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Oldřiška Sotolářová, Ph.D.
- Reader: Michal Kumšta, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová -
Systémy senzorického hodnocení vín.
Andrea Kuchyňková -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Hodnocení autenticity vín s označením VOC Znojmo
Dagmar Tlapáková -
Kvalitativní a senzorické porovnání vín vyrobených v sudech s různým původem dřeva
Štěpán Tesařík -
Výroba a hodnocení ovocných vín.
Monika Hrubá