PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech – Markéta JOSKOVÁ
Markéta JOSKOVÁ
Bakalářská práce
PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech
PCR detection of genetically modified soybean in food and feed
Anotace:
Cílem této bakalářská práce bylo shrnout v teoretické části problematiku genetických modifikací a jejich hlavní využití. Dalším úkolem bylo popsat různé používané metody detekce geneticky modifikovaných rostlinných produktů a jejich vlastnosti. Praktická část je zaměřena na izolaci DNA z různých potravin a krmiv obsahující sóju. Pomocí metody PCR byly vzorky testovány na přítomnost DNA sóji, promotoru …víceAbstract:
The aim of this thesis was to summarize in the theoretical part the issue of genetic modifications and their main use. Another task was to describe various methods used for detection of genetically modified plant products and their properties. The practical part is focused on the isolation of DNA from various foods and feeds containing soy. Using the PCR method, samples were tested for the presence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Irena Hoštičková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JOSKOVÁ, Markéta. \textit{PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/2f0lix/.
Jak správně citovat práci
JOSKOVÁ, Markéta. PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie - Rostlinné
Práce na příbuzné téma
-
Equol a funkční potraviny
Kateřina Jahodová -
Detekce GMO v potravinách a krmivech pomocí PCR
Dominika ŠKRNOVÁ -
Multiplexní PCR pro stanovení GMO v potravinách a krmivech
Dominika Egermajerová -
Využití multiplexní PCR pro detekci GMO v potravinách a potravinářských surovinách
Kateřina Augustynková -
Stanovení GMO v potravinách pomocí metody PCR: sója a sójové výrobky
Dana Vargová -
Stanovení GMO v potravinách a krmivech monitorovací multiplexní PCR
Anna Rodionova -
Způsoby detekce a kvantifikace výskytu GMO v potravinách
Sofia Akopyan
Název
Vložil
Vloženo
Práva