Marie Lopková
Bachelor's thesis
Kvalita masa nutrií
Meat quality of nutrias
Abstract:
Nutrie říční (Myocastor coypus) je hlodavec, pocházející z Jižní Ameriky s kombinovanou užitkovostí. Na světovém trhu se zvyšuje zájem o maso nutrií než o kožku, pro kterou byly chované dříve. Pro produkci masa je důležité znát více informací o plodnosti, růstu, jatečné hodnotě a kvalitě masa nutrií. Bylo zjištěno, že růst a jatečná hodnota jsou ovlivněny především pohlavím, věkem, barevným typem a …moreAbstract:
Nutria (Myocastor coypus) is dual purpose a rodent native to South America. On the world market nutria meat is in main interest than to fur for which they were bred in the past. For meat production, it is important to know more information about fertility, growth, carcass yield and meat quality of nutria. It was found that the growth and carcass value are mainly influenced by gender, age, color and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Tůmová, CSc.
- Reader: Darina Chodová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Companion Animals
Theses on a related topic
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils and extracts from Indian medicinal plants
Aishwarya Chaure -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Chemical analysis of the essential oil of selected African plants
Abiodun Ogundele -
Vliv pohlaví na jatečnou hodnotu a chemické složení jehněčího masa.
Kateřina Urbánková -
Chemické složení jehněčího masa
Kateřina Urbánková -
Vliv mrazírenského skladování na senzorickou jakost a chemické složení rybího masa
Martina Zajíčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights