Současné trendy ve výrobě a konzumaci vín v ČR a ve světě – Dominika Melicharová
Dominika Melicharová
Bachelor's thesis
Současné trendy ve výrobě a konzumaci vín v ČR a ve světě
Current trends in wine production and consumption in the Czech Republic and in the world
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá současnými trendy při výrobě vín a vztahem k jejich párování s pokrmy. V teoretické části jsou uvedeny odrůdy révy vinné z České republiky i ze zahraničí. Následně jsou představeny současné trendy při výrobě vín a nové inovace ve vinařství. V praktické části se pracuje s informacemi získanými v teoretické části. Za pomoci dotazníkového šetření je zjišťováno povědomí nových …moreAbstract:
The bachelor's thesis deals with current trends in the production of wines and the relationship to their pairing with food. In the theoretical part, grape varieties from the Czech Republic and abroad are presented. Subsequently, current trends in wine production and new innovations in winemaking are presented. In the practical part, you work with the information obtained in the theoretical part. With …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2023
Identifier:
https://is.ambis.cz/th/r59g6/
Thesis defence
- Date of defence: 26. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
- Reader: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MELICHAROVÁ, Dominika. \textit{Současné trendy ve výrobě a konzumaci vín v ČR a ve světě}. Online. Bachelor's thesis. Praha: The College of Regional Development and Banking Institute - AMBIS, a.s. 2023. Available from: https://theses.cz/id/2gz7lu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: AMBIS vysoká škola, a.s.AMBIS University
Bachelor programme / field:
Hotel and tourism management / Hotel and tourism management
Theses on a related topic
-
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Technologie výroby speciálních vín
Markéta Hořavová -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Radoslav Mičo -
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
Julie Londová