Bc. Ladislava Ilčíková

Diplomová práce

Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v závislosti na obsahu soli

Comparison of selected quality characteristics of Gothaj salami depending on the salt content
Anotace:
V České republice přijímají spotřebitelé až trojnásobně více chloridu sodného z potravin, než je jeho doporučené množství. Vzhledem k tomuto faktu je čím dál větší snaha o redukci jeho obsahu v masných výrobcích. Diplomová práce zkoumá rozdíly u vybraných jakostních charakteristik mezi třemi variantami Gothajského salámu, které se od sebe liší obsahem dusitanové solicí směsi. Standardní vzorek obsahoval …více
Abstract:
In the Czech Republic the intake of sodium chloride from food is three times bigger than recommended. Due to this fact, there is an increasing effort to reduce its content in meat products. This diploma thesis examines differences in selected quality characteristics concerning three sorts of Gothaj salami, which differ in content of nitrite salt mixture. The standard sample contained 2 percent of salt …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Robert Gál, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin