Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v závislosti na obsahu soli – Bc. Ladislava Ilčíková
Bc. Ladislava Ilčíková
Diplomová práce
Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v závislosti na obsahu soli
Comparison of selected quality characteristics of Gothaj salami depending on the salt content
Anotace:
V České republice přijímají spotřebitelé až trojnásobně více chloridu sodného z potravin, než je jeho doporučené množství. Vzhledem k tomuto faktu je čím dál větší snaha o redukci jeho obsahu v masných výrobcích. Diplomová práce zkoumá rozdíly u vybraných jakostních charakteristik mezi třemi variantami Gothajského salámu, které se od sebe liší obsahem dusitanové solicí směsi. Standardní vzorek obsahoval …víceAbstract:
In the Czech Republic the intake of sodium chloride from food is three times bigger than recommended. Due to this fact, there is an increasing effort to reduce its content in meat products. This diploma thesis examines differences in selected quality characteristics concerning three sorts of Gothaj salami, which differ in content of nitrite salt mixture. The standard sample contained 2 percent of salt …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Robert Gál, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ILČÍKOVÁ, Ladislava. \textit{Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v~závislosti na obsahu soli}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/2h4b8q/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza a modelování průběhu chůze z tlakových senzorů
Tomáš Valášek -
1. Teoretická část:\nl{} Barva a její účinky ve fotografii\nl{} 2. Praktická část:\nl{} a) katalog produktů nebo služeb: Katalog každodenních radostí\nl{} b) výstavní soubor: Nejistota
Stanislava Adamová -
Barva a kultura
Petra Sýkorová -
Barva kůže a mezinárodní migrace
Michal Kozel -
Barva, hmota, prostor
Veronika Žáková -
Barva, hra a učení: Výtvarné zpracování objektu jako formy slabikáře
Markéta Podivínská -
Finanční umístění aktiv komerčních pojišťoven
Pavel Barva -
Barva v prostoru, prostor v barvě
Jiří Kaman