Funkční vlastnosti škrobového filmu s obsahem extraktu z rakytníkového oleje – Bc. Pavla Vrbická
Bc. Pavla Vrbická
Master's thesis
Funkční vlastnosti škrobového filmu s obsahem extraktu z rakytníkového oleje
Functional properties of starch film with buckthorn oil extract
Anotácia:
Cílem této diplomové práce bylo především zjistit, zda testovaný škrobový materiál, nemodifikovaný i modifikovaný, bude mít antimikrobiální a antioxidační účinky. Testováno bylo 5 vybraných mikroorganismů. Kromě bakterie B. cereus, kde byla pozorována zóna inhibice, byly ostatní mikroorganismy rezistentní k antimikrobiálním účinkům rakytníkového oleje. Dalším cílem bylo zjistit, zda vlivem bakterie …viacAbstract:
The purpose of this thesis is to find out, if the tested starch material, unmodified and modified, will have antimicrobial and antioxidant effects. Five species of microorganisms were tested for their zone of inhibition. Apart from B. cereus, where an inhibition zone was observed, other microorganisms were resistant to the buckthorn oil. Antioxidant effect of films were detected using selected analytical …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vrbická, Pavla. Funkční vlastnosti škrobového filmu s obsahem extraktu z rakytníkového oleje. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.