Bc. Jana Jašková

Master's thesis

Texturní a barevné vlastnosti sýrů ošetřených extracelulárními enzymy

Textural and color properties of cheeses treated with extracellular enzymes
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá texturními a barevnými vlastnostmi sýrů ošetřenými extracelulárním enzymem. Vzorky sýrů zrály po dobu třech týdnů. Pro stanovení texturních vlastností sýrů byla použita penetrační a kompresní metoda. Barva sýrů byla měřena na spektrofotometru CM 3500d. Nejnižší pevnost stanovenou penetrační metodou měl vzorek s lakázou po výrobě (0,55 ± 0,07 N) a nejvyšší pevnost vykazovat …viac
Abstract:
This diploma thesis deals with textural and color properties of cheeses treated with an extracellular enzyme. The cheese samples were matured for three weeks. The penetration and compression method was used to determine the textural properties of the cheeses. The color of the cheeses was measured on a CM 3500d spectrophotometer. The lowest strength determined by the penetration method had the sample …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
  • Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Hana Mášová, MVDr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.