Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů – Ing. Dušan SAMEK
Ing. Dušan SAMEK
Disertační práce
Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů
Influence of Cultivation and Disintegration Methods of Algal Biomass on Contents and Yields of Nutritional Factors
Anotace:
Cílem disertační práce bylo sledovat vliv způsobu kultivace vybraných zelených sladkovodních mikrořas a sinice a také různého mechanismu dezintegrace řasové biomasy na obsah nutričních složek v jejich biomase. V práci byly použity zelené sladkovodní mikrořasy rodů Chlorella, Scenedesmus a sinice rodu Spirulina, která je označována jako modro-zelená mikrořasa, jež byly kultivovány při autotrofních i …víceAbstract:
The aim of this work was to investigate the influence of cultivation methods of green freshwater micro-algae and cyanobacterium and their dezintegration on contents of nutritional factors in their biomass. In the study, green freshwater micro-algae from genus Chlorella, Scenedesmus and cyanobacterium (blue-green micro-alga) Spirulina that were cultivated under autotrophic and heterotrophic regime were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 9. 2013
Zveřejnit od: 1. 9. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 9. 2013
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SAMEK, Dušan. \textit{Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů}. Online. Disertační práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/2i2uen/.
Jak správně citovat práci
SAMEK, Dušan. Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů. Zlín, 2013. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.9.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 1. 9. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin
Petra VOJTÍŠKOVÁ -
Heterologní exprese a purifikace evolučních variant Hli proteinů sinic
Markéta MILICHOVSKÁ -
Extrakce a frakcionace proteinů ze sinic
Josef POLEHŇA -
Funkce histidinové kinázy Hik33 v genové regulaci sinic
Markéta MILICHOVSKÁ