Bc. Martin Novotný

Diplomová práce

Možnosti zpracování kozího mléka na mléčné výrobky

Possibilities of processing goat milk into dairy products
Anotace:
Teoretická část diplomové práce pojednává o složení a vlastnostech kozího mléka a jeho porovnání s jinými druhy mlék, o technologii výroby mléčných výrobků z kozího mléka a o výhodách a nevýhodách konzumace kozího mléka. Praktická část je zaměřena na stanovení fyzikálně-chemických a senzorických parametrů kozích mlék a jogurtů. Mléka a jogurty byly analyzovány také pomocí NIR spektroskopie. Jeden ze …více
Abstract:
The theoretical part of the diploma thesis deals with the composition and properties of goat milk and its comparison with other kinds of milk, the technology of production of dairy products from goat milk and the advantages and disadvantages of consuming goat milk. The practical part is focused on the determination of physicochemical and sensory parameters of samples of goat milk and goat yoghurts …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta