Bc. Jarmila Hamerská
Master's thesis
Fast-food versus slow-food
Fast-food versus slow-food
Abstract:
Cílem této práce je přiblížit fast food a slow food jako dva směry stravování s odlišným přístupem k jídlu. Teoretická část práce přináší stručný pohled do historie obou směrů a poukazuje na hlavní rozdíly mezi fast food a slow food. Zmiňuje postavení fast food i slow food v České republice, porovnává skladbu jídelníčku a možné působení obou typů stravování na zdraví člověka. Součástí práce je vyhodnocení …moreAbstract:
The objective of this thesis is to describe a fast food and a slow food as two ways of eating with different approach to food. The theoretical part of the paper gives a brief view of historic background of both of these movements and points out to differences between the fast food and the slow food. It also mentions a position of the fast food and the slow food in Czech Republic, compares their diet …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2013
Identifier:
https://is.muni.cz/th/uysxy/
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2013
- Supervisor: Mgr. Veronika Suchodolová
- Reader: prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Složení stravy a konzumace fast food v mladistvém věku
Martina HÁJKOVÁ -
Složení stravy a konzumace Fast food v mladistvém věku
Martina HÁJKOVÁ -
Fast food ve stravování dětí školního věku
Karolína ŠIMANOVÁ -
The Fast Food Phenomenon
Andrea HAYNES