Bc. Tereza SMOLKOVÁ
Bachelor's thesis
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Pea amine oxidase and amines in beer
Abstract:
Biogenní aminy vznikají především dekarboxylací příslušných aminokyselin a jsou dále oxidovány aminoxidasami (EC 1.4.3.21, EC 1.4.3.22) na příslušné aldehydy. Biogenní aminy se přirozeně vyskytují v potravinách, přičemž jejich množství se může výrazně zvýšit mikrobialní kontaminací. Ve vyšších koncentracích jsou biogenní aminy (zejména histamin a tyramin) toxické. V rámci experimentální části práce …moreAbstract:
Biogenic amines are formed primarily by decarboxylation of the respective amino acids and are further oxidized by the amine oxidases (EC 1.4.3.21, EC 1.4.3.22) to the corresponding aldehydes. Biogenic amines are naturally occurring in food. Their concentration can be increased by microbial contamination. At higher concentrations, biogenic amines are toxic, especially histamine and tyramine. In the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2018
- Supervisor: Mgr. Jan Frömmel, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SMOLKOVÁ, Tereza. Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu. Olomouc, 2018. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2020 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Detekce biogenních aminů z pohledu indikátoru kažení potravin u vybraných druhů ryb
Daniela Jurečková -
Detekce biogenních aminů u konzervovaných výrobků z ryb
Tereza Zátopková -
Detekce biogenních aminů v průběhu zrání přírodních sýrů
Andrea ČABLOVÁ -
Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem
Eva THEIMROVÁ -
Moderní senzorové a biosenzorové přístupy pro detekci biogenních aminů v potravinách
Sofia Bushueva -
Stanovení biogenních aminů ve víně
Michaela Novotná -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Obsah biogenních aminů v naturálních vínech
Zuzana Chňoupková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights