Vliv zmrazení na reologické vlastnosti těsta – Kamila Kubíčková
Kamila Kubíčková
Bakalářská práce
Vliv zmrazení na reologické vlastnosti těsta
The Effect of Deep-Freeze Procedure on Dough Rheological Characteristics
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit vliv zmrazení bezlepkových těst na změnu jejich reologických vlastností a určit nejvhodnější přídavek vody do zmrazovaných bezlepkových těst. K tomuto pokusu byly použity vzorky těsta připraveného z amarantové, pohankové a cizrnové mouky. Ze všech tří druhů mouk byly vytvořeny tři receptury lišící se přídavkem vody. Měřená těsta obsahovala 65 %, 70 % a 75 % …víceAbstract:
The aim of this thesis was to determine how freezing affects the rheological properties of gluten-free doughs, and also to identify the most appropriate added water ratio in frozen gluten-free dough. Samples of amaranth, buckwheat and chickpea flour were used in the test. For each sample, three formulas with different amount of water were devised. The measured samples contained 65 %, 70 %, and 75 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kubíčková, Kamila. Vliv zmrazení na reologické vlastnosti těsta. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Vliv přídavku mléčných bílkovin na reologické vlastnosti suspenze bezlepkové mouky a těsta
Adéla Psotová -
Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta
Vít Kundera -
Vliv zmrazeného těsta na jakost a trvanlivost pekařských výrobků
Veronika Hliněnská -
Technologie zmrazování spermií býků ve vztahu k jejich přežitelnosti a oplozovací schopnosti
Martina Doležalová