Socioekonomické souvislosti stravování a jídla etnických menšin (případ Vietnamců v ČR) – Phuong Uyen Pham
Phuong Uyen Pham
Bachelor's thesis
Socioekonomické souvislosti stravování a jídla etnických menšin (případ Vietnamců v ČR)
Socioeconomic context of food of ethnic minorities (the case of Vietnamese minority in Czechia)
Anotácia:
Bakalářská práce je věnována jídlu a jeho sociálnímu a kulturnímu kontextu. Práce je rozdělena na dvě části: literární rešerši a praktickou část. Ze začátku práce bude zaměřeno na vysvětlení pojmu jídlo a krátce se pojedná o kulturních aspektech stravování. Dále jsou stručně popsány tři nejvíce zastoupené etnické menšiny v České republice. Praktická část je zaměřena na přizpůsobení se vietnamské menšiny …viacAbstract:
The bachelor thesis is devoted to food and its social and culture context. This study is divided into two sections: literature review and practical part. The beginning of the text will be aimed to explanation of the term food and deals briefly with cultural aspects of eating. There are also briefly described the most popular ethnic minorities in the Czech Republic. The practical part is dealing with …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 3. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. PhDr. Michal Lošťák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PHAM, Phuong Uyen. \textit{Socioekonomické souvislosti stravování a jídla etnických menšin (případ Vietnamců v ČR)}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Economics and Management. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/2jgcx0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakultaCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Economics and ManagementBachelor programme / odbor:
Economics and Management / Economics and Management
Práce na příbuzné téma
-
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ -
Influence of contaminants in food contact materials on sensory properties of food.
Dafni Gkizi -
Factors Influencing Food Choice Among Young Generation (comparison of Czechia and Russia in a case of food shopping)
Aleksei Rinchinov
Názov
Vložil
Vložené
Práva