Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti – Lenka Rybová
Lenka Rybová
Bakalářská práce
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lactic acid bacteria in the gastrointestinal tract of farm animals and their potential probiotic properties
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje problematice bakterií mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciálními probiotickým vlastnostmi. Práce se zabývá anatomií a fyziologií trávicího traktu hospodářských zvířat, dále se soustřeďuje na mikrobiotu osidlující jednotlivé úseky trávicího traktu hospodářských zvířat a na skladbu a funkci střevní mikrobioty. Pozornost je dále věnována bakteriím …víceAbstract:
This bachelor's thesis focuses on lactic acid bacteria in the digestive tract of livestock and their potential probiotic properties. The thesis deals with the anatomy and physiology of the digestive tract of livestock, it also focuses on the microbiota inhabiting individual sections of the digestive tract of livestock and the composition and function of the gut microbiota. Attention is also paid to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Radko Pechar, Ph.D.
- Oponent: Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RYBOVÁ, Lenka. \textit{Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/2k9ick/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv probiotik na onemocnění trávicího traktu psů.
Kristýna Nakládalová -
Citlivost střevních mléčných bakterií k metabolitům sulfát redukujících bakterií
Věra Kotrsová -
Vliv změny stravovacího režimu na vybrané ukazatele mikrobiomu lidského trávicího traktu
Ondřej Patloka -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Ovlivnění adherence probiotik
Robert Kadlec -
Adherence bakterií mléčného kvašení na vlákninu
Karolína VEČEŘOVÁ -
Možnosti ovlivnění adherence a růstu kariogenních streptokoků
Aneta Čechalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva