Bc. Tomáš VAVŘÍK

Master's thesis

Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie

Simultaneous Dermination of Selected Free Amino Acids and Biogenic Amines Using Liquid Chromatography
Abstract:
Cílem této práce bylo navrhnout metodu současného stanovení vybraných volných amino-kyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie. Teoretická část obsahuje informace o vzniku biogenních aminů, kde jsou popsány syntézy jednotlivých biogenních aminů. Je zde také popsán význam sledování biogenních aminů zejména pro jejich vyso-kou toxicitu. Biogenní aminy a aminokyseliny jdou stanovit více …more
Abstract:
The goal of this work is to devise a simultaneous determination method of given free amino acids and biogenic amines by liquid chromatography. Theoretical part informs about formation of biogenic amines, describing synthesis of particular biogenic amines. The sig-nificance of observing biogenic amines is described as well, especially for its serious toxic-ity. It is possible to identify the biogenic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 9. 2012
Accessible from:: 20. 9. 2012

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VAVŘÍK, Tomáš. Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.9.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 20. 9. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances