Microgreens - využití klíčních rostlin jako funkční potraviny – Bc. Tereza Haladějová
Bc. Tereza Haladějová
Master's thesis
Microgreens - využití klíčních rostlin jako funkční potraviny
Microgreens – using sprouting plants as functional food
Abstract:
Microgreens jako významný zdroj živin a vitaminů jsou v dnešní době stále oblíbenější. Představují také alternativu pro užívání průmyslově vyráběných doplňků stravy například pro osoby, které preferují pouze přírodní produkty. Microgreens jsou malé rostlinky, které klíčí po dobu 7-14 dnů a mezi hlavní zástupce můžeme řadit hrách, řeřichu, brokolici nebo fazole. Hlavním cílem práce bylo vypěstování …moreAbstract:
Microgreens as an important source of nutrients and vitamins are increasingly popular nowadays. They also represent an alternative to the use of industrially produced food supplements, for example for people who prefer only natural products. Microgreens are small plants that germinate for 7-14 days and the main representatives include peas, cress, broccoli or beans. The main objective of this work …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Aleš Jezdinský, Ph.D.
- Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Post-harvest technologies and food quality
Theses on a related topic
-
Senzorická analýza výživových doplňků
Iveta Králová -
Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata
Anna Němcová -
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota masozeleninových příkrmů ve výživě kojenců
Sabina Malcová -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová