Bc. Bára Bažantová

Diplomová práce

Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů

Changes in the amount of important groups of microorganisms during cheese storage
Anotace:
Diplomová práce charakterizuje sýry, popisuje požadavky na mléko určené k výrobě sýrů, technologické operace výroby a zaměřuje se především na mikrobiologické složení čerstvých sýrů. Sýr je mléčný výrobek vyrobený fermentací laktózy za účasti bakterií mléčného kvašení. Proto je běžné, že sýry obsahují vysoké hodnoty celkového počtu mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení. Praktická část je zaměřena …více
Abstract:
The diploma thesis charakterizes cheeses, describes the requirements for the milk used for cheese production, describes technological operations of their production and is focused mainly on the microbiological composition of fresh cheeses. Cheese is a dairy product made by fementing lactose by lactic acid bacteria. Therefore, it is common for cheeses to contain a high number of total count of microorganisms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Dostálová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta