Lenka Trnková
Bachelor's thesis
Nízko- a neenergetická sladidla
Low- and nonenergy sweeteners
Abstract:
Nízko- a neenergetická sladidla jsou látky, které zajišťují potravinám sladkou chuť. Již z názvu vyplývá, že mají menší či žádnou energetickou hodnotu a obvykle se vyznačují vyšší sladivostí než sacharóza. Z tohoto důvodu jsou užívána hlavně při onemocnění diabetes mellitus, redukci obsahu energie v potravinách a ochraně před zubním kazem. Přírodní sladidla byla objevena již v dávné minulosti, při …moreAbstract:
Low- and no-calorie sugar subtistutes are compounds that provide food with its sweet taste. As the term suggests, they have lower or no food energy and usually are characterized by higher sweetness than sucrose. For that reason, these substances are especially used during the treatment of diabetes mellitus, to reduce the energy content of food or in prevention of dental caries. Natural sweeteners …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TRNKOVÁ, Lenka. \textit{Nízko- a neenergetická sladidla}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/2lbt9f/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Analýza proteomu pomocí nanoLC-MALDI-TOF/TOF MS a MS/MS
Zdeněk PERUTKA -
Vliv podmínek prostředí na pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana Bertoni)
Martina HAVLOVÁ -
Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka
Nela KÜFFNEROVÁ -
Agrotechnická opatření při pěstování a sklizni Stévie sladké (Stevia Rebaudiana Bertoni) v polních podmínkách
Tereza HAUSEROVÁ -
Technologie pěstování a hnojení Stévie sladké (Stevia rebaudiana) a její využití
Lenka KÁBELOVÁ -
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Lenka KÁBELOVÁ -
Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu
Libor Kilián -
Analýza nápojů slazených extrakty stévie cukerné
Václav Procházka
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights