Lenka Trnková
Bakalářská práce
Nízko- a neenergetická sladidla
Low- and nonenergy sweeteners
Anotace:
Nízko- a neenergetická sladidla jsou látky, které zajišťují potravinám sladkou chuť. Již z názvu vyplývá, že mají menší či žádnou energetickou hodnotu a obvykle se vyznačují vyšší sladivostí než sacharóza. Z tohoto důvodu jsou užívána hlavně při onemocnění diabetes mellitus, redukci obsahu energie v potravinách a ochraně před zubním kazem. Přírodní sladidla byla objevena již v dávné minulosti, při …víceAbstract:
Low- and no-calorie sugar subtistutes are compounds that provide food with its sweet taste. As the term suggests, they have lower or no food energy and usually are characterized by higher sweetness than sucrose. For that reason, these substances are especially used during the treatment of diabetes mellitus, to reduce the energy content of food or in prevention of dental caries. Natural sweeteners …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Analýza proteomu pomocí nanoLC-MALDI-TOF/TOF MS a MS/MS
Zdeněk PERUTKA -
Vliv podmínek prostředí na pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana Bertoni)
Martina HAVLOVÁ -
Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka
Nela KÜFFNEROVÁ -
Technologie pěstování a hnojení Stévie sladké (Stevia rebaudiana) a její využití
Lenka KÁBELOVÁ -
Agrotechnická opatření při pěstování a sklizni Stévie sladké (Stevia Rebaudiana Bertoni) v polních podmínkách
Tereza HAUSEROVÁ -
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Lenka KÁBELOVÁ -
Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu
Libor Kilián -
Analýza nápojů slazených extrakty stévie cukerné
Václav Procházka
Název
Vložil
Vloženo
Práva