Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech – Jakub KOŘÁN
Jakub KOŘÁN
Bachelor's thesis
Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech
Processing of fresh cheese depending on selected factors
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá tématem faktorů ovlivňujících výrobu čerstvých sýrů. Pro tento účel byly laboratorně vyráběny sýry, u kterých byly některé z těchto faktorů sledovány. Provedené pokusy ukazují, jaký vliv má na výrobu čerstvých sýrů složení mléka, správný postup výroby a různá teplota fermentace. Tento vliv se projevuje především v celkové výtěžnosti sýra, hmotnosti sýřeniny, rychlosti uvolňování …moreAbstract:
Bachelor thesis is focused on processing of fresh cheese depending on selected factors. The cheeses were made in laboratory for this purpose and some factors influencing cheese making were tested. The performed experiments show the effect on cheese yield, milk composition, good manufacturing process and different fermentation temperature. This influence is particularly evident in the overall yield …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2013
Accessible from:: 12. 4. 2013
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOŘÁN, Jakub. \textit{Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2013. Available from: https://theses.cz/id/2mn3s2/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOŘÁN, Jakub. Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agribussines
Theses on a related topic
-
Výroba sladkých vs. kyselých čerstvých sýrů
Vendula Veselá -
Výroba a charakterizace analogů čerstvých sýrů s přídavkem ořechových olejů
Kristína Lovásová -
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Jana Koudelková -
Optimalizace výroby čerstvých sýrů s využitím symbiotických kultur
Terezie Husarová -
Výroba smetanových krémů typu mascarpone
Eva Janošíková -
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Pavla Fialová -
Faktory a souvislosti formování komoditní vertikály mléka
Jana Lekešová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights