Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech – Jakub KOŘÁN
Jakub KOŘÁN
Bakalářská práce
Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech
Processing of fresh cheese depending on selected factors
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá tématem faktorů ovlivňujících výrobu čerstvých sýrů. Pro tento účel byly laboratorně vyráběny sýry, u kterých byly některé z těchto faktorů sledovány. Provedené pokusy ukazují, jaký vliv má na výrobu čerstvých sýrů složení mléka, správný postup výroby a různá teplota fermentace. Tento vliv se projevuje především v celkové výtěžnosti sýra, hmotnosti sýřeniny, rychlosti uvolňování …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on processing of fresh cheese depending on selected factors. The cheeses were made in laboratory for this purpose and some factors influencing cheese making were tested. The performed experiments show the effect on cheese yield, milk composition, good manufacturing process and different fermentation temperature. This influence is particularly evident in the overall yield …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2013
Zveřejnit od: 12. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOŘÁN, Jakub. Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Výroba sladkých vs. kyselých čerstvých sýrů
Vendula Veselá -
Výroba a charakterizace analogů čerstvých sýrů s přídavkem ořechových olejů
Kristína Lovásová -
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Jana Koudelková -
Optimalizace výroby čerstvých sýrů s využitím symbiotických kultur
Terezie Husarová -
Výroba smetanových krémů typu mascarpone
Eva Janošíková -
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Pavla Fialová -
Faktory a souvislosti formování komoditní vertikály mléka
Jana Lekešová
Název
Vložil
Vloženo
Práva