Bc. Kamila Veselá

Master's thesis

Využití vybraných apelací a stylů vín z Bordeaux

Use of selected appellations and styles of wines from Bordeaux
Abstract:
Diplomová práce zkoumá analytickou formou vývoj kvality a ceny vín z Bordeaux. V první kapitole se uvádí vývoj vína v Bordeaux a popis terroir. Půda, přírodní podmínky, podnebí, pěstování révy vinné a následná výroba udávají faktory ovlivňující konečný produkt. Práce se věnuje popisu jednotlivých odrůd, ze kterých se víno vyrábí. V druhé kapitole je uveden popis vinařských apelací v Bordeaux. V této …more
Abstract:
This thesis examines the analytical form of the quality and price of wines from Bordeaux. The first chapter introduces the evolution of wine in Bordeaux and describes the terroir. natural conditions, climate, grape growing and subsequent production indicate factors affecting the final product. The work is devoted to the description of the different variables from which the wine is produced. The second …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 8. 6. 2015
  • Supervisor: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
  • Reader: Ing. Věra Vyhnisová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.