Stanovení volných aminokyselin v potravinách – Bc. Barbora IVIČIČOVÁ
Bc. Barbora IVIČIČOVÁ
Bakalářská práce
Stanovení volných aminokyselin v potravinách
Determination of free amino acids in food
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá stanovením volných aminokyselin v rostlinných a živočišných materiálech. V práci je popsána charakteristika aminokyselin a bílkovin, význam stanovení volných aminokyselin v potravinách a metody stanovení volných aminokyselin včetně ně-kterých extrakčních procesů. Na závěr této práce je navržena vhodná metoda jejich stano-vení na Ústavu potravinářského inženýrství Univerzity …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with determination of free amino acids in plant and animal sam-ples. The present study describes the characteristics of amino acids and proteins, the mean-ing of determination of free amino acids in food and the methods of their assessment in-cluding some extraction processes. In conclusion there is suggested the appropriate method of their determination at Department of Food …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 8. 2008
Zveřejnit od: 29. 8. 2008
Identifikátor:
7694
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 9. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
IVIČIČOVÁ, Barbora. Stanovení volných aminokyselin v potravinách. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 29. 08. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 8. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie
Tomáš VAVŘÍK -
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (masné výrobky)
Klára HUDCOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Regionální potraviny v Libereckém kraji
Klára Čížková -
Vysoce průmyslově zpracované potraviny
Andrea Kolková -
Návrh a využití studijní opory pro učitele - Potraviny a výživa
Linda Šebestová